Aktivno individualno učenje


Namen aktivnega individualnega učenja je popraviti vaše podzavestne vzorce in odpraviti kronično mišično napetost.

Učinek 1 ure individualnega učenja je enak 30 uram skupinskega učenja

              

Najpomembneje pri AEQ metodi® je, da stranka razume zakaj je v stanju kakršnem je, zato aktivno individualno učenje obsega pogovorni del in praktični del, kjer se učimo AEQ vaje®. 

V pogovornem delu terapevt razloži stranki, teoretičen del AEQ metode®, ki je ključen za izboljšanje stanja, saj na zakrčenost sistema vplivajo tudi miselni vzorci. Ko stranka dovolj dobro razume namen in način učenja AEQ metode®, se prične z učenjem AEQ gibov. 

Gibi so nežni, počasni in prijetni. Z zavestnim napenjanjem in sproščanjem določenih mišic se stranka uči ozavestiti dele telesa in z zavestnim učenjem spreminjali podzavestno zakrčeno mišico, ter sprosti mišice, ki so napete. 

Z rednim učenjem in izvajanjem se stranka nauči občutiti ali ima mišico napeto podzavestno iz navade ali ker jo trenutno potrebuje za določen gib. Individualno aktivno učenje je najučinkovitejši način odpravljanja zakrčenosti mišic in bolečin. 

Mišica sama nima spomina ter vztrajnosti, je popolni služabnik, poslušno izvaja ukaze, ki prihajajo iz možganov, niti ne razlikuje, ali so ukazi dobri ali ”slabi”. 

Med aktivno terapijo se stranka nauči eno ali dve AEQ vaje, ki poustvarjajo na novo osvojeno znanje, ter nato z vsakodnevnim zavestnim ponavljanjem to znanje vtirajo bolj globoko v spomin možganov.

 S tem utrjujejo nove navade, stare pa potiskajo na obrobje. Vedno težje se vrnemo nazaj na stare navade, pa tudi takoj občutimo, če smo aktivirali star vzorec, kar nam daje zavestno možnost izbire: v njem ostati ali oditi. Na vsakem individualnem učenju,ki traja 75 minut se stranka nauči AEQ vaje®, ki so primerne za strankino stanje.

Najučinkovitejši pristop je štiri do šest aktivnih individualnih učenj, odvisno od stanja in težav stranke. Individualno učenje se izvaja enkrat na sedem do deset dni, v tem času pa stranka sama izvaja vaje doma 30 do 40 minut na dan.

Vsakodnevna vadba izboljšuje povezavo med umom in telesom, čutenje telesa in utrjuje nove navade, kar stranki omogoča, da bolj ve kaj ji paše in kaj škodi. 

Pri odpravi skolioze je potrebno 10 do 15 obiskov v obdobju dveh let. V primerjavi s skupinsko delavnico, se na individualnem učenju popolnoma prilagodim vašim potrebam, bolečinam in gibalnim vzorcem.

Med individualnim učenjem ležite ter izvajate vodene, nežne, enostavne gibe in pandikulacijo (daljšanje mišice). Na srečanju je potrebno imeti udobna oblačila. 

Aktivno učenje se izvaja v Brežicah in Ljubljani.