Za koga je učenje AEQ metode® primerno?

V zadnjem času dobivam dosti vprašanj: komu je AEQ metoda® namenjena? Je to samo za mlade? ali je primerno za otroke?

AEQ metoda® je primarno namenjena vsem, ki želijo narediti pozitivno spremembo v svojem življenju in se naučiti delovati drugače oziroma se naučiti kako naš sistem deluje (vpliv čustev na telo, vpliv zakrčenih mišic na čustva, pomen bolečine v telesu, učinkovito delovanje uma in telesa itn.).

Namenjena je ljudem, ki si želijo odpraviti kronične težave celostno. To pomeni, da spremenijo delovanje impulzov iz možganov v mišice, ter s tem odpravijo vzrok problema in ne samo posledice. Namenjena je tudi ljudem, ki nimajo bolečin pa bi želeli dvigniti telesno zavest in čutenje sebe, ter tako znatno zmanjšati možnost za bolezni modernega časa, saj se naučite zakaj do njih pride, ter delujete preventivno (kar je veliko boljše kot zdraviti) in s tem ohranjate vitalnost in neodvisnot veliko dlje v starost, kot je to “običajno, normalno” sedaj.

Glede starostne omejitve, je AEQ za vse starosti nekje od 8/10 leta starosti naprej. Pri otrocih in mladostnikih je potrebno, da aktivno pri učenju sodelujejo starši in hkrati tudi priporočljivo, da na aktivna učenja prihajajo tudi starši, saj bodo še lažje pomagali otroku s tem, ko bodo oni bolje razumeli in čutili kaj počnejo.

 

komu je aeq

 

Iz vidika dejavnosti je primerna za športnike in rekreativce z namenom, da dvignejo nadzor na svojimi mišicami in izboljšajo svoje rezultate, zmanjšajo mišični tonus in s tem izboljšajo počitek in regeneracijo, ter nasplošno dvignejo svojo učinkovitost delovanja. Za vse poklice, ki so priklenjeni v prisiljene drže (frizer/ka, natakar/ica, zobozdravnik/ca, pisarniška dela…) z namenom, da poravnajo nesimetrično držo in s tem odpravijo vzroke za bolečine in da povrnejo nadzor na telesom, da ko ne opravljajo dela povrnejo držo v ravnovesje.

Poslovno gledano učenje AEQ metode® pripomore k boljšemu zavedanju sebe in s tem boljšem ravnovesju med delom in počitkom, ter s tem preprečitev izgorelosti, nizkega stanja energije/utrujenosti, ter posledično slabega imunskega sistema. Iz vidika dela in kolektiva kot celote pa pripomore k boljši koncentraciji in usmerjanju pozornosti v to kar počnemo, posledično se nam dvigne učinkovitost dela, ter izbojša razmerje vloženo dobljeno. 

Tako kot je rekel Bruce Lee, da si najboljši takrat, ko si kot voda (prilagodljiv na vse situcije), si z mehčanjem mišičnega sistem in dvigovanjem zmožnosti fleksije in ekspanzije skozi AEQ vaje® omogočite biti bolj prilagodljivi, ter manj dovzetni na stresne situacije. Bolj kot smo sproščeni in prilagodljivi, manj smo ukalupljeni in bolje nam deluje kreativnost, kar lahko s pridom uporabimo v za reševanje problemov ali ustvarjanje novih idej.

Če povzamem: komu je AEQ metoda® namenjena? VSEM. Pogoj je, da si je pripravljena oseba vzeti čas zase in se učiti. Vprašanje je samo kdo bo prevzel odgovornost za sebe in svoja dejanja in jih spremenil, če bo opazil, da mu povzročajo več škode kot koristi.