Bolečina in pomen bolečine

Bolečina je iz strani večine ljudi tretirana kot negativno. Sprejemajo jo kot sovražno in se je poskušajo znebiti na hitro s pomočjo tablet ali drugih instant rešitev.

Bolečina pa je v resnici naš prijatelj in zaveznik, ki ima dve funkciji. Prva je, da nam sporoča, da nekaj z našim delovanjem ni v redu. V nas je bolečina kot v avtomobilu lučka na armaturni plošči, ki nam javlja da se je pojavila okvara in da moramo stvar popraviti, če ne lahko pride še do hujših problemov. Zakaj potem v avtu odreagiramo takoj in gremo do mehanika, med tem ko naše znake iz telesa ignoriramo in mislimo saj bo že bolje, ali pa še slabše, tako more biti sem že v letih in se na to navadimo.

Bolečina nas uči, da nekaj delamo narobe in nam skuša dopovedati, da takšen način življenja ni dober, zato ga je treba spremeniti in izboljšati. Druga funkcija bolečine je, da nas ustavi. Ignoriranje bolečine je odličen recept za obrabe, hernije, in vse težave današnjega časa, saj če ne poslušamo znakov, ki nam jih javlja telo in ne prilagodimo hitrosti delovanja, nam bo delo naslednjič poslalo še močnejše sporočilo.  Tako lahko zaradi neurejenega načina življenja, prehranjevanja, premalo spanca, naglice in hitenja najprej dobite vročino in vas ni nekaj dni, če se še nič niste naučili iz situacije, vas čez nekaj časa preseka in vas ustavi za teden ali dva.

bolečina
Če se še kar ignorirate znake iz telesa se poveča možnost poškodb in si poškodujete koleno,
kar vas ustavi za nekaj mesecev. Vse to je posledica slabe povezave in komunikacije med telesom in umom, ter slabega čutenja svojega telesa in znakov, katere nam pošilja.

Vzrok za bolečino so največkrat trde zakrčene mišice oziroma izguba kontrole in izguba sposobnosti daljšanja mišice.
Zakrčene mišice lahko nastanejo zaradi čustvenih vplivov (jeze, sovraštva), naglice in stresa, fizičnih obremenitev, poškodb in načinov razmišljanja (premlevanje, roj misli).

Z AEQ metodo ® odpravljate vzroke problema in ne le posledice. Z učenjem AEQ metode ® in AEQ vaj ® si izboljšujete čutenje in povezavo med umom in telesom, tako prej zaznate znake, ki vas opozarjajo na nered in nepravilnosti oziroma jih zaznate že preden pride do bolečine ali večjih težav. Z večanjem čutenja tudi bolj veste kaj v vašem življenju vam paše in kaj ne in tako lažje spremenite ali odstranite negativne vplive v vašem življenju.  Telo je naš tempelj, ki mora biti čist in urejen.

Preberi več o razlogih za bolečine v telesu.