Urejanje misli

Vsak dan skozi našo glavo šine od 60.000 do 70.000 misli in 90 odstotkov teh misli je popolnima enakih kot tiste, ki smo jih imeli dan pred tem. Če temu ne posvečamo pozornosti vstanemo na isti način iz postelje, jutranja opravila v kopalnici so vsak dan enaka, sedimo na istem stolu, v službo se peljemo po isti poti in počnemo enake stvari, ki jih dobro obvladamo z enakimi ljudmi (ki nas živcirajo) – vsak dan. Potem odhitimo domov, da bi hitro prebrali elektronska sporočila, večerjali, pogledali televizijo in se družili z svojimi bližnjimi. Večerna rutina v kopalnici je enaka jutranji in odhitimo spat, da se čim prej čim več naspimo. Naslednji dan je enak.

Če ne posvečamo pozornosti v to kaj delamo, izvajamo ta dejanja podzavestno oz. avtomatsko. Po glavi nam rojijo vedno enake misli, potem vedno sprejemamo enake odločitve. Vedno enake odločitve privedejo do vedno enakega vedenja, vedno enako vedenje povzroči vedno enako izkušnje. Ustvarjanje vedno enakih izkušenj pa izzove vedno enaka čustva. Iz tega izhaja, da so vedno enaka čustva vzrok vedno enakih misli. Če čutite neprijetno čustvo do nečesa ali nekoga, spremenite mišljenje in svoj odnos do te stvari ali človeka in opazujte kako se stvari spreminjajo na drugače.

Čeprav mogoče skrivaj upate, da se bo vaše življenje spremenilo, se vaši možgani in ne telo ne spremenijo, ker imate enake misli. Nespremenjene današnje odločitve vplivajo na nespremenjeno vedenje jutriNespremenjeno vedenje oziroma navade povzročijo doživljanje enakih izkušenj v prihodnosti. Če vas danes boli križ ali vrat ali glava, je to sporočilo, da nekaj delate narobe, če ne boste spremenili ničesar, bo težava prisotna dokler ne naredite spremembe.

Ne razmišljajte na način »boli me križ« ali nimam dovolj tega ali onega, vendar raje razmislite kako boste to odpravili.
Posvečajte pozornost problemu in se vprašajte zakaj imam težavo, kdaj se izboljša, kdaj se poslabša?
Namesto o problemu, razmišljajte o rešitvi – kaj na naredim, da se bo to in to izboljšalo?

Učenje AEQ metode®  vam omogoči najpomembnejšo sestavino za spremembo svojega življenja na bolje in to je, da se naučite vzeti čas zase. S pomočjo AEQ vaj®  si zavestno večate občutek nad telesom in posledično bolje veste kaj je za vas primerno in kaj ni. Poleg urejanja in sproščanja podzavestnih mišičnih napetosti, ki so posledica preteklih dogodkov, vedno bolje urejate tudi svoje misli, besede in dejanja. Urejanje misli, pa izboljšuje sedanjost, saj na slabo počutje, utrujenost in bolečino vplivajo tudi negativna čustva, ki jih vsakodnevno ustvarjamo, ta pa so posledica našega mišljenja. Urejena sedanjost pa pomeni urejena prihodnost.

Žiga Božič Žagar, učenec AEQ metode®  3. stopnje 1/5 in učitelj 2. stopnje

Povzeto po Joe Dispenza