Urejanje misli

Urejanje misli

Vsak dan skozi našo glavo šine od 60.000 do 70.000 misli in 90 odstotkov teh misli je popolnima enakih kot tiste, ki smo jih imeli dan pred tem. Če temu ne posvečamo pozornosti vstanemo na isti način iz postelje, jutranja opravila v kopalnici so vsak dan enaka, sedimo na istem stolu, v službo se peljemo po isti poti in počnemo enake stvari, ki jih dobro obvladamo z enakimi ljudmi (ki nas živcirajo) – vsak dan. Potem odhitimo domov, da bi hitro prebrali elektronska sporočila, večerjali, pogledali televizijo in se družili z svojimi bližnjimi. Večerna rutina v kopalnici je enaka jutranji in odhitimo spat, da se čim prej čim več naspimo. Naslednji dan je enak.

Če ne posvečamo pozornosti v to kaj delamo, izvajamo ta dejanja podzavestno oz. avtomatsko. Po glavi nam rojijo vedno enake misli, potem vedno sprejemamo enake odločitve. Vedno enake odločitve privedejo do vedno enakega vedenja, vedno enako vedenje povzroči vedno enako izkušnje. Ustvarjanje vedno enakih izkušenj pa izzove vedno enaka čustva. Iz tega izhaja, da so vedno enaka čustva vzrok vedno enakih misli. Če čutite neprijetno čustvo do nečesa ali nekoga, spremenite mišljenje in svoj odnos do te stvari ali človeka in opazujte kako se stvari spreminjajo na drugače.

Čeprav mogoče skrivaj upate, da se bo vaše življenje spremenilo, se vaši možgani in ne telo ne spremenijo, ker imate enake misli. Nespremenjene današnje odločitve vplivajo na nespremenjeno vedenje jutriNespremenjeno vedenje oziroma navade povzročijo doživljanje enakih izkušenj v prihodnosti. Če vas danes boli križ ali vrat ali glava, je to sporočilo, da nekaj delate narobe, če ne boste spremenili ničesar, bo težava prisotna dokler ne naredite spremembe.

Ne razmišljajte na način »boli me križ« ali nimam dovolj tega ali onega, vendar raje razmislite kako boste to odpravili.
Posvečajte pozornost problemu in se vprašajte zakaj imam težavo, kdaj se izboljša, kdaj se poslabša?
Namesto o problemu, razmišljajte o rešitvi – kaj na naredim, da se bo to in to izboljšalo?

Učenje AEQ metode®  vam omogoči najpomembnejšo sestavino za spremembo svojega življenja na bolje in to je, da se naučite vzeti čas zase. S pomočjo AEQ vaj®  si zavestno večate občutek nad telesom in posledično bolje veste kaj je za vas primerno in kaj ni. Poleg urejanja in sproščanja podzavestnih mišičnih napetosti, ki so posledica preteklih dogodkov, vedno bolje urejate tudi svoje misli, besede in dejanja. Urejanje misli, pa izboljšuje sedanjost, saj na slabo počutje, utrujenost in bolečino vplivajo tudi negativna čustva, ki jih vsakodnevno ustvarjamo, ta pa so posledica našega mišljenja. Urejena sedanjost pa pomeni urejena prihodnost.

Žiga Božič Žagar, učenec AEQ metode®  3. stopnje 1/5 in učitelj 2. stopnje

Povzeto po Joe Dispenza

Volja in mišljenje

Volja in mišljenje

 

Volja in mišljenje sta med seboj odvisni in dopolnjujoči. Z voljo lahko spreminjajo mišljenje, od katerega so odvisni naše počutje, življenje in rezultati.

Med sebojni odnos med voljo in mišljenjem je sledeč:

🔹Kadar je volja v nasprotju z mišljenjem, vedno brez izjeme zmaga mišljenje.
🔹Pri nasprotovanju volje in mišljenja je moč mišljenja dvakrat močnejša od volje.
🔹Ko je volja v soglasju z mišljenjem se učinki množijo.
🔹Z mišljenjem lahko upravljamo, če imamo za to voljo.

Rezultati so posledica naših prepričanj in mišljenja. Lahko so tudi v nasportju z mišljenjem, a bi morali vlagati veliko truda, da to obržimo, kar dolgoročno ni izvedljivo brez škodljivih posledic. Če z rezultati nismo zadovoljni, je nujno, da zavestno definiramo svoje mišljenje, ki je povezano z rezultati. Razmislimo, kje in zakaj smo takšno mišljenje pridobili in ga postono spremenimo. Tako tudi svoje rezultate spremenimo z najmanjšim možni trudom. Pretiravanje v trudu jasno kaže na pomanjkanje razumevanja pravilne mere in premajhnega občutka nad svojim telesom in njegovimi sposobnostmi. Z zavestnim razmišljanjem in pozornostjo, lahko opazimo posledice pretiranega truda ter postopoma spremenimo ta trud. Več truda je več bolečine.

Skozi AEQ metodo® se lahko naučite bolje čutiti svoje telo in posledično bolje razumeti in vedeti kaj vam paše in kaj ne. Tako lahko zavestno spreminjate vsakodnevne opravila in jih izvajate na lahkotnešji, prijetnejši način ali pa ga prenehati izvajati in najdete drugo pot. Počasi lahko uglašujete svoje želje, potrebe in clije z mišljenjem, kar po točki 3. Omogoči spremembe na bolje.

Vir: Aleš Ernst, učitelj AEQ metode® 5. stopje

 

Rezultati so posledica naših prepričanj in mišljenja.
Lahko so tudi v nasportju z mišljenjem, a bi morali vlagati veliko truda, da to obržimo, kar dolgoročno ni izvedljivo brez škodljivih posledic.
Če z rezultati nismo zadovoljni, je nujno, da zavestno definiramo svoje mišljenje, ki je povezano z rezultati.
Razmislimo, kje in zakaj smo takšno mišljenje pridobili in ga postono spremenimo.
Tako tudi svoje rezultate spremenimo z najmanjšim možni trudom.
Pretiravanje v trudu jasno kaže na pomanjkanje razumevanja pravilne mere in premajhnega občutka nad svojim telesom in njegovimi sposobnostmi.
Z zavestnim razmišljanjem in pozornostjo, lahko opazimo posledice pretiranega truda ter postopoma spremenimo ta trud.
Več truda je več bolečine.

Skozi AEQ metodo® se lahko naučite bolje čutiti svoje telo in posledično bolje razumeti in vedeti kaj vam paše in kaj ne.
Tako lahko zavestno spreminjate vsakodnevne opravila in jih izvajate na lahkotnešji, prijetnejši način ali pa ga prenehati izvajati in najdete drugo pot.
Počasi lahko uglašujete svoje želje, potrebe in clije z mišljenjem, kar po točki 3. Omogoči spremembe na bolje.

Vir: Aleš Ernst, učitelj AEQ metode® 5. stopje

preveč in premalo

Preveč in premalo

Preveč in premalo

 

Danes ljudje premalo pozornosti posvečajo pomembnosti besed in izražanja. Vsaka beseda ima svoj pomen in lahko se jo uporabi v pravilnem trenutku na prav način ali pa napačno. V tem članku sem bom predvsem osredotočil na besedi preveč in premalo. V življenju naj bi ljudje strmeli k ravnovesju na vseh področjih svojega življenja. Jing in jang, sonce in dež, plus in minus, vsepovsod okoli nas so dve plati pri vsaki stvari. Noben ekstrem ni dober, predstavljajte si kaj bi se zgodilo, če bi vedno sijalo sonce.

Nastala bi puščava, vode in posledično življenja ne bi bilo več.  Tudi v nasprotnem primeru, če bi dež neprestano padal, bi bile posledice katastrofalne za življenje kot ga poznamo. Če je nečesa v našem življenju preveč, je potrebno to zmanjšati. Enako velja, če je nečesa v našem življenju premalo, moramo to povečati.

preveč in premalo

Preveč in premalo  sta besedi, ki zelo dobro nakazujeta, da nekaj v našem življenju ni v redu.  Naj bo to premalo ali preveč spanca, vode, hrane ,dela, gibanja, ali česar koli drugega v vašem življenju. Opazujte svoje besede in misli in presodite, če je področje o katerem teče beseda pomebno za vas. Če presodite, da je področje pomembno in vas preveč ali premalo blokira, je potrebno vložiti v to področje pozornost, ter uvesti spremembe.

Skozi učenje AEQ metode, se lahko naučite zmanjšati zakrčenost vašega sistema in posledično izboljšati čutenje, kako ste.  Lažje in bolje čutite kar vam paše in kar vam ne paše, kar lahko posledično spremenite oziroma izboljšate.
S tem delujete v smeri zlate sredine, ki je ključnega pomena kako je oseba prilagodljiva, iznajdljiva in učinkovita.