AEQ šport

Bolečino sem odpravila sama

Sem kolesarka in sem v zadnjem letu in pol imela težave s hrbtom, kar mi je onemogočalo normalne treninge in dirke. Rešitev sem iskala pri številnih zdravnikih in specialistih. Preizkusila sem fizioterapije, masaže in tudi akupunkturo. Poleg vsega pa sem še doma delala veliko razteznih in krepilnih vaj, kot so mi svetovali.

Največja težava pa je bila, da mi nihče ni znal povedati pravega vzroka mojih težav in menim, da zato nobena terapija ni pomagala na dolgi rok. Neprestano bi morala obiskovati maserje in fizioterapevte. V tem pa sem videla največji problem, saj veliko potujem in treniram, v prvi vrsti pa me je najbolj motilo to, da sem bila neprestano odvisna od nekoga.

Prijatelj mi je svetoval, da poskusim AEQ metodo. Tako mi je Žiga Božič Žagar, učitelj AEQ metode povedal, da so vzrok mojih bolečin napete mišice in da mi lahko pomaga tako, da me nauči vaje s katerimi si bom znala sama sprostiti mišice.

Že po nekaj obiskih, sem opazila spremembe. Sedaj redno izvajam vaje in že nekaj časa nisem imela hujših težav s hrbtom. To je res dober občutek. Najpomembnejše mi je, da si lahko pomagam sama in vem kaj je vzrok težav. Od kar sem spoznala AEQ metodo imam tudi boljšo kontrolo nad telesom in gibanjem. Lahko bi rekla, da bolje čutim telo.

Žiga mi je dal tudi veliko nasvetov za šport. Kako izvajati gibe z najmanjšo porabo energije, da sem pozorna katere mišice uporabim za določen gib in kdaj so te napete ali sproščene, kje so moje rezerve, kaj lahko še izboljšam… Moj pogled na določene stvari je sedaj drugačen. Veliko sem se naučila in spoznala o sebi.

Hvaležna sem za vso znanje in lepo izkušnjo ter vso pomoč.

Urška Bravec, Ljubljana