Išias in bolečine v križu sem odpravila za vedno!

Trpela sem zaradi hudih bolečin v križu in vnetem živcu, kateri mi je povzročal hudo pekočo bolečino po nogi t.i. Išias.
Nisem mogla sedeti, dolgo stati in imela sem zelo slab spanec, saj sem se zaradi bolečine neprestano vstajala. Poleg tega se nisem mogla skoncentrirati v službi in tudi zelo me je žalostilo, ker nisem mogla hoditi in kolesariti, kot nekoč.

Bolečine so bile sprva majhne in sem jih ignorirala, “saj bodo že minile”. Z časom so bile vedno večje. Šla sem od specialista do specialista, masaže, fizioterapije so zadevo lajšale, bolečine pa nisem odpravila. Vedno bolj sem bila v skrbeh, kako bom sploh še zmogla živeti v takšnem stanju.

Po več mesečnem iskanju rešitve sem na spletu našla Žiga in se naročila za termin. Razložil mi je, da je vzrok za bolečino prevelik pritisk in kronično zakrčene mišice hrbta in trebuha. Da je potrebno prešolati podzavestne gibalne in čustvene vzorce, ter mišice sprostiti in ne jačati. Na začetku sem bila skeptična, saj so me vsi učili, da je potrebno mišice imeti čim močnejše, da se zmanjša pritisk na vretenca. Žiga mi je predstavil rešitev aktivnega učenja in tako sem še teorijo prenesla v prakso.

Že po 3. aktivnih učenjih in izvajanjem AEQ vaj doma, sem uspela sprostiti kronično zakrčene mišice, ki so mi povzročala vnetja in bolečine.

Noga in križ me ne bolita več, zopet lahko hodim in kolesarim. Spim veliko bolj globoko in mirno, zato se tudi čez dan počutilm veliko bolj sproščeno in energično. Ker mi je bolj jasno zakaj sem prišlo do situacije v kateri sem se nahajala, je strah pred tem “kako naprej” je izginil, saj sem pridobila znanje, kako se zdraviti sama.

Irena K., Ljubljana