Uravnovešena drža

Ukvarjam se s fitnesom in kot sam vem je velika verjetnost, da nisem izvajal katere vaje pravilno ze od začetka ko sem zacel, tu je še delo, kjer so kar dosti ponavlajoči se gibi vsak dan. Za AEQ vaje sem se odločil, ker sem opazil neravnovesje v ramenih, imel sem desno ramo nižje kot levo.

Na prvi uri, mi je Žiga predstavil kaj pomeni AEQ in mi predstavil prve vaje. Samo izvajanje vaj pod njegovim nadzorom se mi je zdelo umirjeno in dokaj počasi. Ampak zdaj, ko vem za kaj se gre, mi je to prav pomembno, ker se lahko s počasnimi gibi bolj posvetim samemu sebi, boljše opažam in občutim same vaje med izvajanjem in tudi bolj občutim razliko počutja pred pričetkom in po koncu izvedenih vaj.

AEQ vaje se mi zdijo zelo koristne, ker sem si z njimi predvsem pomagal pri drži, kot tudi pri življenskemu tempu. Vsi vemo, da nas danes velika večina ljudi hiti iz enega mesta na drugo, vedno smo napeti in pod nekim stresom. Z vajami, pa se vemo posvetiti sami sebi, poslušati svoje telo in se sprostiti. Res pa, da se nič nezgodi kar cez noč.

Žiga, kot učitelj AEQ vaj, se mi na prvem mestu zdi zeli prijazen, predvsem zelo sproščena oseba. Vedno ko sem ga prosil za termin, se mi je prilagodil. Med samim izvajanjem vaj posveti veliko pozornost, da res občutiš vajo in se z mislimi osredotočiš na njeno izvajanje.

Marko Hostnik, Krško