Bolečine v hrbtu

 

Bolečine v hrbtu so posledica kronično zakrčenih mišic. Kako do njih pride?

 • Dolgotrajen fizičen ali psihičen stres
 • Preveč obremenitev, odgovornosti, pritiska
 • Napačne prisilne drže
 • Potlačena čustva iz preteklosti
 • Poškodbe, udarci in operacije
bolečine v hrbtu

Kronično zakrčene mišice ne povzročajo samo bolečine v telesu, ampak vam rušijo ravnovesje v celem sistemu in kvarijo kvaliteto življenja.

Velika verjetnost je, da zaradi bolečin ne morete:

 •  izvajati športno – rekreativnih dejavnosti, ki si jih želite,
 • slabše spite in ste utrujeni,
 • imate slabšo delavno učinkovitost,
 • se ne morete igrati z otroci ali vnuki,
 • ali pa ste se sprijaznili z bolečinami in obupali nad situacijo
isias

Verjetno ste že preiskusili ostale metode, ki so vam samo lajšale simptome oz. so se ukvarjale samo s posledico. 

Mogoče so vam tudi kratkoročno pomagale, a se je v nekaj dnevih ali tednih bolečina vrnila.

Razlog zato tiči v tem, ker je problem kronične zakrčenosti mišic, da jih napete “držijo” vaši možgani, zato maserji, fizioterapevti ali drugi zunanji dejavniki, trajno tega ne morejo sprostiti.

bolečine v hrbtu

Predstavljajte si kako bi bilo, če bi lahko zopet izvajali aktivnosti, kot ste jih pred bolečinami? 

Ali pa bi dejansko uživaliv v gibanju, ki bi bilo bolj svobodno in lahkotno?

Kako bi bilo, ko bi lahko zopet imeli normalen globok spanec? 

Ali pa bi zopet sproščeno in z užitkom sedeli, ležali ali pa stali, ne da bi vas bolelo in zategovalo v hrbtu?

Dolgotrajna odprava kronične bolečine je mogoča le z prešolanjem možganov, da se naučijo delovati drugače. 

Potrebno je sprostiti zakrčenost mišic oz. spremeniti signal iz možganov v mišice, da napetosti več ne bo, zaradi tega bo tudi bolečina trajno izginila.

Samo Vi imate dostop do vaših možganov in samo Vi lahko to trajno sprememnite, zato tega ne more narediti nihče namesto vas.

Rešitev za to vam ponujam z učenjem AEQ metode, kjer se boste naučili odpraviti vzrok bolečine in ne samo posledice. 

Z učenjem AEQ metode pridobite:

 • Odpravo bolečin v hrbtu in morebitne druge
 • Izboljašnje kvalitete spanca in zmanjšana utrujenost
 • Večjo sproščenost in umirjenost
 • Manjši vpliv stresa na sistem
 • Boljšo povezavo in čutenje telesa
 • Boljše psiho – fizično stanje
 • Povrnete pravilno, uravnovešeno držo
 • Izboljšate kvaliteto dihanja
 • Več življenjske energije in lahkotnejše, prijetnejše gibanje
išias

Uspešne zgodbe strank​

Najpomembnejše mi je, da si lahko pomagam sama in vem kaj je vzrok težav. Od kar sem spoznala AEQ metodo imam tudi boljšo kontrolo nad telesom in gibanjem.
Odkar hodim na AEQ terapije lahko delam vse česar prej nisem mogla. Lahko skačem, spim in sedim brez bolečin. Saj takrat nisem mogla skakati niti spati, ker me je tako zelo bolelo. Že po prvi terapija sem občutila veliko spremembo in občutno zmanjšanje bolečine.
Poleg boljšega počutja se večkrat opazim pri slabi drži in nepravilnem gibanju. To večkrat in lažje popravim. Imam občutek da prevzemam kontrolo nad svojim telesom.

Naredite korak v pravo smer in spodaj stisnite na gumb, ter se prijavite na termin pri meni. Pohitite s prijavo, saj se termini hitro polnijo!

Če potrebujete dodatna pojasnila, me lahko brezplačno pokličete na 
041 679 936. Vesel bom vašega klica!

Bolj podrobno o bolečinah v hrbtu in AEQ metodi®

Bolečine v hrbtu so največkrat posledica kronično aktiviranega specifičnega možganskega refleksa Landau ali refleksa zelene luči. Ta težava je zelo pogosta in vztrajna, ker je bolečina večinoma povezana s psiho, osebnostjo, njenimi čustvenim odzivom oziroma odnosom.

Živimo ob budilkah, urnikih, neprestanih opomnikih na telefonih, in ogromno zunanjih dejavnikov, ki nam jemljejo pozornost in energijo, ter nam ustvarjajo pritisk in napetost. Zaradi takšnega načina življenja in usmerjanja pozornosti izven sebe, ter vedno večji povezanosti izven nas (internet, mobilni telefoni, računalniki), smo vedno bolj odtujeni od sebe in vedno manj povezani s seboj. Naš senzorni sistem je ustvarjen tako, da nam pomaga zaznavati okolico in našo notranjost.

posvet

Po pravilu, kam usmerjamo pozornost raste in kam je ne usmerjamo, počasi pozabimo in začne slabeti, se zaradi vedno večjega usmerjanja pozornosti izven sebe, vedno slabše čutimo in občutimo senzorna sporočila znotraj nas, iz našega telesaTelo je v pripravljenosti že ob najmanjšem dogajanju, na primer: obvestilo, klic ali sporočilo na telefonu.

Takoj, ko zaznamo zvok, vibracijo ali samo osvetlitev zaslona, se nam napnejo mišice ledvenega dela hrbta. To je posledica refleksa zelene luči. Hrbtenica se zravna in nas pripravi na izvedbo giba. Z samim refleksom ni nič narobe in je sam po sebi zelo koristen in potreben za naš vsakdan. A če se sproži velikokrat dnevno, postane podzavesten, navada in posledično postane tudi ledveni del hrbta neprestano, podzavestno napet. 

Dalj časa napet hrbet, privede do utrujenosti in vedno večje bolečine v hrbtu.

bolečine v hrbtu

Refleks zelene luči je odziv na stres, vendar ni zdravo, če ostane aktiviran tudi po tem, ko je stres minil.
Ker refleks in posledično mišično napetost mišic povzročajo vaši možgani, ne more dolgoročno sprostiti mišice noben zunanji dejavnik (masaže, kiropraktiki, spremembe obutev ali ležišč itn.) Samo vi imate dostop do vaših možganov, zato lahko samo vi spremenite informacije, vzorce in navade, ki jih vaši možgani pošiljajo v mišice. Z AEQ vajami® učinkovito sproščate mišice in učite možgane razliko med napetim in sproščenimi mišicami. Ko sprotite povišan mišični tonus, zmanjšate vpliv fizičnega in psihičnega stresa na telo in odpravite bolečine v hrbtu.

Ker usmerjate pozornost v sebe, vedno bolje čutite sebe in povrnete povezavo uma in telesa. 
Prevzamete nadzor nad mišicami in jih imate napete samo, ko je to potrebno (odziv na stres, delo, šport). Ko počivate pa v mišicah ni mišičnega tonusa, kar jim omogoča popolno sprostitev, počitek in regeneracijo.

Povzeto po: Aleš Ernst, Lahkotno iz kroničnih bolečin (2015)