Tečaj

Tečaj je enkraten način, da pridobite vso potrebno znanje, s katerim si sami odpravljate večino morebitnih težav v telesu, ki so posledica zakrčenih mišic. Hkrati je eden najbolj kvalitetnih načinov vlaganja časa v sebe, saj se z vsakim srečanjem vedno bolj spoznavate na telesnih in umski ravni.

Tečaj je primeren za začetnike, kakor tudi za tiste, ki ste se že srečali z AEQ metodo® in bi si želeli poglobiti znanje za svojo osebno rast, saj noben tečaj ni enak in se na vsakem naučimo nekaj novega. 

Tečaj je sestavljen iz dvanajstih delavnic in je namenjen učenju celotne osnove AEQ metode®. Tečaj se izvaja enkrat tedensko po 2 uri. 

Podobno kot pri posameznih delavnicah, se tudi na tečaju učite teoretičnega dela in vaj. Vsak dan se najprej ponovi ena vaja od prejšnjič in uči ena nova vaja. Naučite se 12 vaj s katerimi si izboljšujete in odpravljate težave v hrbtu, kolkih, ramenih, kolenih, glavi, izboljšate rotacijo telesa, uravnovesite in popravite držo telesa, naučite se pravilne hoje.

Namen tečajev je pridobiti znanje s katerim si lahko sami pomagate pri bolečinah.

 

Na tečaju se bomo učili o:

🔹 vzrok in pomen bolečine,
🔹 pomen entropije, reda in nereda,
🔹 kaj je senzorno motorična atrofija (SMA),
🔹 razlika med raztezanjem, krajšanjem in daljšanjem mišice,
🔹 kaj so in kako na nas vplivajo 3 standardni telesni refleksi,
🔹 kako čustva vplivajo na telo,
🔹 kako odpraviti bolečine v vratu, hrbtu, kolenih, kolkih, ramenih, glavi, hrbtenici,
🔹 kako izboljšati splošno počutje in izboljšati porabo lastne energije,
🔹 kako postati “šef” svojega telesa in izboljšati kontrolo nad gibanjem,
🔹 kako zmanjšati ali celo odpraviti kronične bolečine,
🔹 kako izboljšati svoje športne sposobnosti in povečati občutek nad gibanjem,
🔹 kako zmanjšati vpliv stresa na nas in izboljšati obvladovanje čustev,
🔹 kako izboljšati počutje in kvaliteto vsakodnevnega življenja.

 

 

 

Delavnica

Delavnice so namenjene vsem, ki imate težave s hrbtenico, vas bolijo kolki, ramena, vrat ali kolena, se zbujate nenaspani, čeprav spite dovolj, si želite naučiti pravilne hoje, želite izboljšati svoje športne sposobnosti,
izboljšati počutje in kvaliteto vsakodnevnega življenja.

Primerne so za vse, ki delujete v športu (učitelji, trenerji, športniki), rekreativce, kot tudi za ljudi, ki večino svojega delovnega časa preživite sede in se želite naučiti, kako delovati, da negativne učinke dela sede zminimalizirate.

Na delavnicah se vaje učijo v mirnem, ležečem položaju, da se odstrani čim več motečih dejavnikov, ki bi zmanjšali stopnjo koncentracije, učinkovitosti in kvalitete učnega procesa.

Delavnica se razlikuje od tečaja v tem, da obsega majhen del teoretičnega in praktičnega znanja, zato je manj učinkovita, a je vseeno dobrodošla, predvsem za tiste, ki se želijo na novo spoznati z AEQ metodo®. Kasneje še vedno priporočam obisk tečaja ali individualnega učenja, za učinkovitejšo in trajnejšo odpravo težav.

Udeleženci delavnic in tečaja bodo po vsaki delavnici prejeli opis vaj s slikami in ves teoretičen okvir, o katerem bomo govorili na delavnici.

Na delavnici je prisotnih od 7 do 10 udeležencev in traja od 2 do 6ur . 
Na delavnicah se učite osnov AEQ metode®, ki obsega teoretičen in praktičen del. 
V začetnih dvajsetih minutah vam razložim kaj je AEQ metoda®, na kakšen način se vaje izvajajo, pomen in vzrok bolečine. 

Teoretičen del je pomemben, saj je razumevanje ključnega pomena za izboljšanje stanja vsakega posameznika. 
V nadaljevanju se učite AEQ vaje®, s katerim povečujete nadzor nad telesom in razumevanje povezav med umom in mišicami.

Na voljo je tudi organizacija internih delavnic za podjetja, klube ali društva.