Namen delavnic in tečajev je pridobiti znanje s katerim si lahko sami pomagate pri bolečinah.

Delavnice in tečaji so namenjeni vsem, ki imate težave s hrbtenico, vas bolijo kolki, ramena, vrat ali kolena, se zbujate nenaspani, čeprav spite dovolj, si želite naučiti pravilne hoje, želite izboljšati svoje športne sposobnosti, izboljšati počutje in kvaliteto vsakodnevnega življenja.

Delavnice in tečaji so primerni za začetnike, kakor tudi za tiste, ki ste se že srečali z AEQ metodo® in bi si želeli poglobiti znanje za svojo osebno rast.

Primerni so za vse, ki delujete v športu (učitelji, trenerji, športniki), rekreativce, kot tudi za ljudi, ki večino svojega delovnega časa preživite sede in se želite naučiti, kako delovati, da negativne učinke dela sede zminimalizirate.

Na delavnicah in tečajih se vaje učijo v mirnem, ležečem položaju, da se odstrani čim več motečih dejavnikov, ki bi zmanjšali stopnjo koncentracije, učinkovitosti in kvalitete učnega procesa.

Udeleženci delavnic in tečaja bodo po vsaki delavnici prejeli opis vaj z slikami in ves teoretičen okvir, o katerem bomo govorili na delavnici.

Delavnica

Na delavnici je prisotnih od 5 do 10 udeležencev in traja dve ali tri ure. Na delavnicah se učite osnov AEQ metode®, ki obsega teoretičen in praktičen del. V začetnih dvajsetih minutah vam razložim kaj je AEQ metoda®, na kakšen način se vaje izvajajo, pomen in vzrok bolečine. Teoretičen del je pomemben, saj je razumevanje ključnega pomena za izboljšanje stanja vsakega posameznika. V nadaljevanju se učite AEQ vaje®, s katerim povečujete nadzor nad telesom in razumevanje povezav med umom in mišicami.

Tečaj

Tečaj je sestavljen iz dvanajstih delavnic in je namenjen učenju celotne osnove AEQ metode®. Tečaj se izvaja enkrat tedensko po 2 uri. Podobno kot pri posameznih delavnicah, se tudi na tečaju učite teoretičnega dela in vaj. Vsak dan se najprej ponovi ena vaja od prejšnjič in uči ena nova vaja. Tako se naučite 12 vaj s katerimi si izboljšujete in odpravljate težave v:

-Hrbtu

-Kolkih

-Ramenih

-Kolenih

-Glavi

-Izboljšate rotacijo telesa in spremembo strani gibanja

-Naučite se pravilne hoje