Delavnice za podjetja in društva

Delavnice

Delavnice za podjetja so namenjene, da vam predstavim nevarnosti, ki jih prinaša vedno slabša sposobnost usmeriti in obdržati pozornost v določeno delo. Naučili se boste AEQ vaje, ki bodo sprostile podzavestno mišično zakrčenost in povečala občutek za telo in gibanje. To bo pomagalo odpraviti posledice negativnih pritiskov zaradi sodobnega načina življenja, kot je recimo sedenja pred računalnikom, nenehno dogovarjanje, hiter način življenja in izgorelost.

V Sloveniji je približno na dan 10500 ljudi, ki so na bolniški ali jim je kvaliteta dela oslabljena zaradi mišično-skeletnih težav.

So vaši zaposleni pogosto na bolniški zaradi bolečin v križu, glavobolov, vratu ali ramenu? Imajo vaši zaposleni pogosto kronične bolečine v telesu, ki jim zmanjšujejo delovno sposobnost in učinkovitost? Želite odpraviti utrujenost vaših zaposlenih? Želite povečati učinkovitost, zbranost in kreativnost vaših zaposlenih? Želite zelo zmanjšati možnost za izgorelost?

Če ste na zgornja vprašanja odgovorili pritrdilno, vam priporočam delavnico AEQ metode v vašem kolektivu. Pomagal vam bom razjasniti prave razloge za takšno počutje in bolečine in naučiti kako to popraviti in trajno izboljšati.

Redno izvajanje AEQ vaj omogoča vzdrževati močan in sproščen kolektiv. Vsaka sprememba v podjetju in v posamezniku najprej naleti na odpor. Odpor premagujemo z energijo; to pa potrebujejo tudi naše mišice, brez katerih ni opravljenega dela. Senzorno – motorna amnezija, ki ovira prav vsakega izmed nas in ki jo odpravimo z učenjem AEQ metode, zmanjšuje kvaliteto delovanja uma in mišic. S tem se zmanjšuje učinkovitost dela. Bolečina v hrbtu je kot zastoj in motnja v proizvodnji zaradi slabe komunikacije uprave in zaposlenih.

Zakonitosti sodelovanja uma in telesa so primerljive z zakonitostmi sodelovanja uprave in zaposlenih v podjetju. Zavestni del uma sta generalni direktor in upravi odbor. Podzavest so različni vodje oddelkov, ki brez razmišljanja izvajajo odločitve njihovih nadrejenih. Mišice so ostali zaposleni, ki izvajajo ukaza vodstva. Če je komunikacija zaradi zakrčenosti in bolečine poslabšana, zavest pošilja v mišice ukaze, ki niso realne in pravilne, kar privede do napak in večjih stroškov (Ernst, Lahkotno iz kroničnih bolečin, 2015).

Delavnice

Delavnice za podjetja obsegajo teoretičen del in učenje vaj. Udeleženci prejmejo vso potrebno gradivo.

Delavnice

Delavnice za podjetja omogočijo razumevanje vzrokov za nepravilnosti v telesu, ki koreninijo v čustvenih in fizičnih travmah. Ko so se te zgodile, se nam je zmanjšal zavestni nadzor nad mišicami, gibi pa so se avtomatizirali. Zato se niti ne zavedamo, da pravzaprav imamo možnost vplivati na izboljšanje gibanja in s tem odpraviti bolečine in omejitve.

V nasprotnem primeru smo vedno bolj robotizirani, iste probleme rešujemo na iste čeprav ne nujno najboljše načine. Kot za vsako učenje tudi za AEQ metodo®, potrebujemo čas in redno, radovedno učenje. Ker so vaje neboleče, se občutek in zavestni nadzor nad daljšanjem mišic postopoma izboljšuje. Nov učinkovitejši način gibanja vodi do večjih telesnih zmogljivosti brez poškodb in bolečin.

Namen delavnic je izboljšanju učinkovitosti, osredotočenosti in izboljšanju komunikacije, ter sodelovanja. Zmanjšuje naveličanost, utrujenost, neučinkovitost in izostanke zaradi bolezni. Izboljšuje čustveno inteligenco in kreativnost, ter znatno zmanjša verjetnost za izgorelost.