Rada bi ti povedala, da sem bila navdušena nad tvojim vodenjem vaj (pozornost na vseh udeležencih, umirjenost, jasnost izražanja, potrpežljivost, natančnost, kako se znajdeš, ko nekdo postavi vprašanje..) in mislim, da si ne glede na tvojo mladost, zelo dober in imaš po mojem mnenju velik potencial. Upam si dati mnenje, ker delam z ljudmi že 25 let in se mi zdi, da lahko prepoznam potencial v človeku in v soboto sem se veliko naučila od tebe, ne glede na moje izkušnje. 
 
Tina Ogorevc, Brežice

Evo kot obljubljeno sem spisal svoje občutke glede AEQ terapije: ravno danes sem po jogi naredil še AEQ in se mi je večer konkretno izboljšal, saj se še zdaj počutim super. V zadnjih mesecih sem naredil nekaj sprememb v življenju in mislim da AEQ igra veliko vlogo pri boljšemu počutju, večji samozavesti in generalno zelo dobremu obdobju v življenju, efekt ni zanemarljiv. Poleg boljšega počutja pa se sedaj večkrat opazim pri slabi drži, napetih ramenih in nepravilnem gibanju in to sedaj večkrat in lažje popravim. To pa spet vpliva na moje počutje, saj imam občutek da prevzemam kontrolo nad svojim telesom. Vaje so sicer zapletene, ampak recept je dokaj preprost: Začni jih delati in sproti dobivaš občutek katere mišice moraš začutiti, vrneš se na PDF in ko vaje nardiš nekajkrat je vse skupaj veliko lažje in bolj smiselno brati. Z vajami bom nadaljeval, mislim da ti bom lahko čez nekaj tednov spet poročal o napredku. Hvala ti!

Aleš Blatnik, Ljubljana

Za individualno učenje AEQ metode® sem se odločil, ker so se mi pojavljale bolečine v hrbtu, vratu in desni roki. Pri ukvarjanju s športom so te postajale moteče in pri določenih gibih še posebej izrazite. Na individualnem učenju mi je bila predstavljena AEQ metoda® in njen vpliv na um in telo. Izvedel sem od kje lahko izvirajo bolečine in na kakšen način jih preprečiti oziroma jih omiliti in odpraviti. Z AEQ metodo® sem se naučil kako umiriti misli in nadzirati telo.

Individualno učenje je potekalo tako, da sem se po korakih s posameznimi gibi učil kompleksnih vaj. Te sedaj izvajam dvakrat dnevno. Stanje se je izboljšalo po približno mesecu dni. Prav tako pa se mi je popravila drža.
Žiga je terapijo vodil zelo profesionalno, strokovno in se mi je popolnoma posvetil. Vedno je bil dostopen za morebitna vprašanja. Terapijo AEQ metode® bi priporočil vsem, ki jih mučijo kakršnekoli bolečine, pa tudi tistim ki bi radi le izboljšali svoje počutje in kvaliteto življenja.
 
Peter Pribožič, Brestanica.

 

Ukvarjam se s fitnesom in kot sam vem je velika verjetnost, da nisem izvajal katere vaje pravilno ze od začetka ko sem zacel, tu je še delo, kjer so kar dosti ponavlajoči se gibi vsak dan. Za AEQ vaje sem se odločil, ker sem opazil neravnovesje v ramenih, imel sem desno ramo nižje kot levo.

Na prvi uri, mi je Žiga predstavil kaj pomeni AEQ in mi predstavil prve vaje. Samo izvajanje vaj pod njegovim nadzorom se mi je zdelo umirjeno in dokaj počasi. Ampak zdaj, ko vem za kaj se gre, mi je to prav pomembno, ker se lahko s počasnimi gibi bolj posvetim samemu sebi, boljše opažam in občutim same vaje med izvajanjem in tudi bolj občutim razliko počutja pred pričetkom in po koncu izvedenih vaj.

AEQ vaje se mi zdijo zelo koristne, ker sem si z njimi predvsem pomagal pri drži, kot tudi pri življenskemu tempu. Vsi vemo, da nas danes velika večina ljudi hiti iz enega mesta na drugo, vedno smo napeti in pod nekim stresom. Z vajami, pa se vemo posvetiti sami sebi, poslušati svoje telo in se sprostiti. Res pa, da se nič nezgodi kar cez noč.

Žiga, kot učitelj AEQ vaj, se mi na prvem mestu zdi zeli prijazen, predvsem zelo sproščena oseba. Vedno ko sem ga prosil za termin, se mi je prilagodil. Med samim izvajanjem vaj posveti veliko pozornost, da res občutiš vajo in se z mislimi osredotočiš na njeno izvajanje.

Marko Hostnik, Krško

Od začetka izvajanje individualnega učenja se je stanje bistveno izboljšalo. Upoštevati pa je potrebno pravilo, da ko se telo odzove, da je dovolj, je potrebno prenehati z delom in nadaljevati po odmoru. Skratka vaje + upoštevanje drugih načel metode, se da zadeve sanirat. Metoda je učinkovita in je relativno hitro prinesla učinke. Še nekaj % rabim, da bo zadeva popolnoma sanirana. Glede na to, da se je zadeva dolgo nabirala, bo potrebno še za tistih nekaj % biti potrpežljiv in permanentno izvajati vaje ter ustrezni spremeniti življenjski slog.

Skratka metoda je uspešna in tudi vaš prenos znanja kako izvajati vaje, je za pohvalit.

Roman Matjašič, Brežice

Ko sem po težavah v križnem delu hrbtenice poiskala pomoč pri fizioterapiji in podobnih vajah, sem čez čas ugotovila, da mišice le delam, ne znam jih pa več sproščati. Tako, da sem trpela še hujše bolečine ob poslabšanju omenjenih težav. Telo zaradi bolečine postane bolj zakrčeno, stres in dnevne obveznosti samo še dodajo svojo težo. Ko sem brala o AEQ metodi na internetu in po nasvetu prijateljice podrobneje prebrala knjigo od Aleša Ernsta sem bila prepričana, da je to oblika vadbe, ki je pri bolečinah kot so moje neinvazivna in z minimalnimi gibi dosežeš ogromno. Na začetku sem bila navduščena kako opazujem svoje telo ko napnem en del in ga potem zavesto sproščam, kako se pri eni vaji določen del podaljša in na drugi strani del skrajša.

Tudi med samo hojo sem se začela opazovati, predvsem o čem razmišljam, kakšni so moji gibi in hoja. Po vajah sem imela na začetku bolečine v ramenih in vratu in sem se najprej malo ustrašila, vendar mi je Žiga zelo lepo razložil, da je to posledica tega, ker se telo zdravi od centra navzven, kot bi telo od boleče točke zavibriralo in pri tem povzroča reakcijo drugje, kar pa je bil samo znak, da se je v telesu pričel proces sprememb in menim, da so spremembe vedno dobrodošle. Bolečina ni prišla čez noč, se je potihoma gradila leta, torej ne morem pričakovati, da bo bolečina in neravnovesje v telesu odšlo čez noč.

Poleg tega je Žiga krasen učitelj, njegov pristop je profesionalen, predvsem pa je zelo umirjen, k čemur tudi AEQ metoda pripomore, kot sem tudi sama ugotovila. AEQ vaje ti zbistrijo misli in so na nak način tudi čas za meditacijo, čas ko se glava poveže z telesom. Po vajah sem bila izredno umirjena in pripravljena za nove izzive. Sem šele na začetku, vendar kot reče Žiga, odtehta kvaliteta in ne kvantiteta.

Tina, Dobova